Početna aktuelnosti Firma Akva Invest Živinice garantira kvalitetnu i redovnu uslugu odvoza smeća

Firma Akva Invest Živinice garantira kvalitetnu i redovnu uslugu odvoza smeća

1885
0
Podijeli

Danas je i formalno i faktiči počeo odvoz komunalnog otpada od strane dvije živiničke privatne firme a koji je do sada bio u obavezi Javnog komunalnog preduzeća Komunalno Živinice.

Jedna od te dvije firme je ugledno i veoma uspješno privredno društvo Akva Invest Živinice i po riječima direktorice i vlasnika,spremni su i za veći obim posla nego što im je pripao odlukom Općinskog vijeća Živinice.

Direktorica kompanije Akva Invest Živinice gospođa Fahira Hasić ističe da je firma koju ona vodi već poduzela sve potrebne radnje na stvaranju uslova da građani redovno i neometano odlažu smeće na predviđena mjesta i u adekvatne posude.

Po riječima vlasnika firme Akva Invest Živinice,gospodina Irfana Hasića,ova kompanija zadovoljava sve tehničke uslove ne samo da ispuni obaveze koje su joj povjerene već da pokrije i cijelu općinu svojim uslugama odvoza smeća,ako bi to bilo potrebno.

U sjedištu kompanije Akva Invest zatekli smo veliki broj građana naše lokalne zajednice koji žele da potpišu ugovor o odvozu smeća sa ovom firmom.

Vlasnik Akva Investa tvrdi da je pravi problem općine Živinice to što nema svoju deponiju za odlaganje komunalnog otpada.

Građani općine Živinice obavezni su potisati ugovor o odvozu smeća sa jednom od dvije živiničke firme koje pružaju te usluge a s kojom će to firmom biti zavisi kojoj je pripala određena općinska zona.

Cijene usluga će biti na nivou koji je bio i sa Javnim preduzećem Komunalno Živinice a koje je utvrdilo Općinsko vijeće jednom od svojih ranijih odluka.

Po svemu što smo danas mogli čuti od vlasnika i direktorice kompanije Akva Invest Živinice,može se zaključiti da će građani kojima će ova firma odvoziti smeće,imati  kvalitetniju i redovniju uslugu nego što su imali do sada.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje