Početna aktuelnosti Fočaci: Asfaltirana dionica u dužini do 800m

Fočaci: Asfaltirana dionica u dužini do 800m

474
0
Podijeli

U novembru 2018.godine asfaltirana je dionica puta koja vodi prema naseljenom mjestu Fočaci u dužini od 160m, finansirana iz sredstava budžeta vrijednosti 16.000 KM.

Tada su mještani i Savjet MZ Podgajevi izrazili želju da uz pomoć Grada Živinice i Gradskih vijećnika asfaltiraju dionicu koja vodi kroz selo u dužini od 800m.

Iako je područje Fočaka slabo naseljeno, broji 6 domaćinstava njihova složnost može da posluži kao primjer drugima, za vrlo kratko vrijeme prikupili su sredstva za asfaltiranje i projekat jučer priveli kraju. Izvođač radova na ovoj dionici bila je živinička firma Holex. Vrijednost izvođenja radova iznosila je 60.000 KM i završena je po principu marka na marku.

Jedan od mještana Hamza Forčaković sam je finansirao značajna sredstva tačnije 17.000 KM tako da je asfaltirano i 100 m puta prema mezarju.

Mještani naseljenog mjesta Fočaci izrazili su zahvalnost za realizaciju spomenutog projekta, svima onima koji su pomogli, priije svega Savjetu MZ Podgajevi, GV i gradonačelniku donatoru Hamzi forčakoviću.

Vrijedni mještani ovog kraja sami su odlučili da riješe i problem vodosnabdhjevanja, rade na rekonstrukciji vodovodne mreže za šta su izdvojili oko 30.000KM.

Sve ovo što ulažu u svoju sredinu očekuju da će ponukati one koji su zbog loše infrastrukture napustili selo da se vrate i žive na svojoj djedovini.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje