Početna aktuelnosti Formiranje Eko udruženja „Za naš ljepši grad“ Živinice

Formiranje Eko udruženja „Za naš ljepši grad“ Živinice

413
0
Podijeli

„Poštovani sugrađani,

zdrava životna sredina, njeno čuvanje i zaštita, klimatske i meteorološke promjene kojima svjedočimo danas i koje će se nesumnjivo dešavati u godinama koje su pred nama, su neka od najvažnijih pitanja za naš zdrav život i u krajnjem, za naš opstanak. Naš grad i mi ovde, hvala Bogu, uživamo sve moguće ljepote prostora na kojem i od koga živimo, ali svjedoci smo takođe, da se zaštiti našeg životnog prostora, generalno pa i kod nas, ne poklanja dovoljno pažnje. Dragi sugrađani, naše tri rijeke, potoci, naša izvorišta vode, lovišta, izletišta, šetališta, jezera, livade, oranice, šume, pašnjaci, planina Konjuh, naš ukupan geografski položaj su bogatstvo koje nemaju mnoge zajednice danas. Polazeći od ovih vrijednosti i riješenosti da ih čuvamo i štitimo, na Osnivačkoj skupštini koja je održana dana 07.04.2022. godine, formirano je Eko udruženje „Za naš ljepši grad“ Živinice.

Udruženje „Za naš ljepši grad“ je vanstranačko, nepolitičko, nezavisno i neprofitno udruženje u koje se dobrovoljno i slobodno mogu udruživati građani svih uzrasta, bez obzira na njihovu nacionalnu, profesionalnu, vjersku i stranačku pripadnost, opredijeljeni da putem ličnog i zajedničkog rada, unapređuju i afirmišu čišćenje, čuvanje i zaštitu životne sredine, zdravlje naših građana i zaštitu naših prirodnih bogatstava.

Osnovni principi udruženja su: – djelovanje i rad u pravcu ekološke revitalizacije teritorije Grada Živinice, izgradnja i jačanjekapaciteta institucija lokalne uprave, udruženja i privrednih subjekata u procesu zaštite životne sredine, zdravlja građana i zaštite naših prirodnih bogatstava, u skladu sa domaćim i međunarodnim ekološkim standardima,

– zalaganje za podizanje i razvijanje ekološke svijesti i zalaganje za zaštitu životne okoline,

– tolerancija,

– borba protiv svih vidova diskriminacije u kontekstu ostvarivanja ekoloških prava,

– razvoj društvene i svijesti pojedinaca o nužnosti zaštite životne sredine,

– razvoj saradnje na lokalnom, regionalnoim i širem nivou, a radi zaštite životne sredine i

zdravlja građana,

– izgradnja kapaciteta za odmor i održavanje zdravlja građana.

U cilju našeg zajedničkog djelovanja na sprovođenju ciljeva rada udruženja, na promociji zaštite, čišćenja i čuvanja životne sredine, pozivamo sve vas zainteresovane, da nam se pridružite članstvom i radom u udruženju.

Više informacija možete dobiti na e-mail: zanasljepsigrad@gmail.com, a takođe i na facebook grupi Eko udruženje „Za naš ljepši grad“ Živinice.

Dobrodošli,

Predsjedništvo udruženja

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje