Početna aktuelnosti Gimnazijalci posjetili mljekaru “Noćko”

Gimnazijalci posjetili mljekaru “Noćko”

1304
0
Podijeli

Tokom posjete učenici su obišli laboratoriju te proizvodni pogon mljekare „Noćko“, gdje su imali priliku upoznati se sa procesom proizvodnje, prerade, pakovanja i skladištenja gotovih proizvoda i pakiranja za transport.

Učenici su imali priliku na licu mjesta postavljati pitanja uposlenicima mljekare „Noćko“ , te uvjeriti se i sami koliko ova komapnija brine o kvaliteti proizvoda koji distribuira na tržište.

Kroz razgovor sa stručnjacima učenici su upoznati s procesom proizvodnje i prerade mlijeka te o nužnosti konzumiranja mlijeka i mliječnih proizvoda za pravilan rast i razvoj organizma.

„Mi brinemo o našim potrošačima svakodnevno, bogatom paletom proizvoda koja nudi zdrav, svjež i ukusan mliječni proizvod na trpezi“, istakli su predstavnici mljekare Noćko, naglasivši da su uvijek spremni da učenicima pokažu svoj način rada.

Na samom kraju posjete mljekati vlsnici su pripremili prigodne poklone za učenike kako bi im ova posjeta ostala u lijepom sjećanju. Ne sumnjamo da su učenici danas na licu mjesta naučili mnogo više o mlijeku i mliječnim proizvodima te načinu nastajanja svega onog što rado konzumiramo a čija je bazna osnova mlijeko.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje