Početna aktuelnosti Grad Živinice: Pomoć privrednicima

Grad Živinice: Pomoć privrednicima

285
0
Podijeli

Programom mjera podrške privredi Grada Živinice za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom korona virusa COVID-19 obuhvaćeni su poslovni subjekti.

Od posljedica korona virusa došlo je do smanjenja privrednih aktivnosti i proizvodnje, što je automatski značilo i pad prihoda koji su ekonomski oslabili privredne subjekte, tako da će pomoć od 1 milion KM značajno ubrzati oporavak privrede na teritoriji Grada Živinice. Sredstva su danas uplaćena na račune privrednih subjekata koji su ispunili kriterije javnog poziva.

Po osnovu PADA PROMETA od 20% ili više, 224 poslovnih subjekata ostvarili su pravo na jednokratnu novčanu podršku, dok je po osnovu ZABRANE RADA 212 poslovnih subjekata dobilo jednokratnu novčanu podršku.

Ubrizgavanje ovog novca u privredu, sigurno će pomoći poslodavcima i uposlenicima koji su ostali finansijski uskraćeni za mjesec mart. Posebna pažnja je posvećena malim i srednjim preduzećima koja su motor naše privrede i koja su najviše pogođena stanjem nesreće.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje