Početna aktuelnosti Građani Živinica očekuju da će 2021.godina donijeti mnogo lijepih trenutaka

Građani Živinica očekuju da će 2021.godina donijeti mnogo lijepih trenutaka

551
0
Podijeli

Svaka nova godina dočekuje s euforijom i veseljem? Izuzetak nije bila ni 2020., koju smo dočekali sretni i veseli a koja je ipak odlučila pokazati zube.
U godini koju ispraćamo doživjeli smo globalnu pandemiju koja je odnijela mnoge živote, ista je uslovila ograničena kretanja i dovela do tog da nismo u mogućnosti zagrliti drage ljude. Zatvorila nas je u domove i oduzela slobodu koju smo ranije olako shvatili. Pandemija nam je pokazala koliko smo ustvari krhki i prolazni na ovom svijetu i da sve što smo do ove godine uzimali zdravo za gotovo sada znamo itekako cijeniti. Pored pandemije suočili smo se s prirodnim nesrećama, migrantskom krizom i mnogim drugim teškim situacijama.
Građani Živinica uglavnom se raduju što ispraćamo ovu tešku 2020.godinu, a kažu da očekuju da će nova godina donijeti mnogo više ljepših trenutaka.
Međutim, raduje činjenica da je bilo i lijepih stvari po kojoj će pojedinci zapamtiti 2020.godinu.
Mnogi su postali roditelji, neko je stupio u bračne vode a neko se i zaposlio.
Ova godina naučila nas je mnogočemu između ostalog o važnosti empatije. Sve epidemiološke mjere koje se preporučuju, preporučuju se kako bi svako od nas zaštitio drugoga. Ne želiš ići na druženja s puno ljudi zato što brineš sa svoje roditelje, nene i djedove. Briga i pažnja koju je svako od nas pružao drugome za vrijeme većine 2020. svakako bi se trebala nastaviti neovisno o tome koja je godina i kakva je epidemiološka situacija u svijetu.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje