Početna aktuelnosti Gradi se nova ulica od “Omege” do benzinske pumpe “Petrol”

Gradi se nova ulica od “Omege” do benzinske pumpe “Petrol”

1221
0
Podijeli

 

Magistralni put koji prolazi kroz gradsko jezgro Živinica već odavno je prebukiran enormno velikim brojem vozila,kako onih koji su na proputovanju tako i domicilnog stanovništva.

Zbog toga se i stvorila potreba rasterećenja saobraćaja na Magistralnom putu koji je faktički ,već odavno,gradska živinička ulica.

Zbog toga Općinska uprava Živinice radi na izgradnji ulica koje idu paralelno sa Magistralnim putem kao bi došlo do normalnije i sigurnije komunikacije i prometovanja u samom gradu.

Pored toga što se radi na paralelnoj ulici koja vodi od Konzuma prema benzinskoj pumpi Šabanović,ovih dana gradi se i paralelna ulica koja vodi od podvožnjaka kod benzinske pumpe Petrol pa sve do ulice koja se nalazi pored parkinga Robne kuće Omega.

Želja općinske uprave Živinice na čelu sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem je da se u samom gradskom jezgru zauvijek eliminiraju takozvane slijepe ulice i sokaci koji ne vode nikuda te da se omogući što više alternativnih ulica kao izbor vozačima kako nikada ne bi više dolazilo do velikih gužvi i zastoja u saobraćaju kroz gradsko jezgro općine Živinice.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje