Početna aktuelnosti Gradonačelnik Muhić: “Središte grada činimo još ljepšim i funkcionalnijim za rad, boravak...

Gradonačelnik Muhić: “Središte grada činimo još ljepšim i funkcionalnijim za rad, boravak i dokolicu.”

275
0
Podijeli

Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Beganom Muhićem utvrdila je strategiju razvoja grada Živinice koja sadržava infrastrukturne projekte koji pokrivaju svaki kutak teritorije grada Živinice.

U toj strategiji niko nije niti favorizovan niti zanemaren i ona je plod zajedničkih sastanaka Uprave grada i građana na kojima su utvrđeni prioritetni projekti u svakoj Mjesnoj zajednici.

Uporedo se uveliko radi kako u ruralnim dijelovima teritorije Živinica tako i u samom urbanom pojasu koji čini centar grada Živinice.

Građani Živinica svakodnevno su svjedoci značajnih infrastrukturnih zahvata na javnim površinama u samom centru grada.

Konačni cilj, kako ističe gradonačelnik Živinica Began Muhić, jeste učiniti središte grada još ljepšim i funkcionalnijim za rad, boravak i dokolicu.

Izgradnja novog, modernog šetališta samo je jedan od projekata koji će se raditi u urbanom dijelu teritorije grada Živinice.

Intenzivan je razvoj grada Živinice u privrednom i fizičkom segmentu, a time je izraženija potreba za dobro osmišljenim rješenjima kako bi naša lokalna zajednica bila i funkcionalnija ali i ljepša i atraktivnija kako za domicilno stanovništvo tako i za posjetitelje i prolaznike.

S toga Gradska uprava sve čini da implementira takve projekte koji su zaživjeli u naprednim europskim i svjetskim gradovima i metropolama i koji su se pokazali kao izvanredna rješenja i u funkcionalnom i u estetskom smislu.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje