Početna aktuelnosti Gradonačelnik Živinica održao sastanak sa predstavnicima RMU Đurđevik

Gradonačelnik Živinica održao sastanak sa predstavnicima RMU Đurđevik

125
0
Podijeli

Danas je u zgradi Gradske uprave održan sastanak između gradonačelnika Živinica Samira Kamenjakovića, direktora rudnika mrkog uglja Đurđevik Huseina Trumića i predsjednika sindikata rudnika Suada Šehića.

Tema sastanka bio je nedostatak proizvodne radne snage i prijem radnika kojima je istekao ugovor, a koji nije produžen jer za to nije dobijena saglasnost Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Na sastanku se između ostalog razgovoralo i o problemima sa kojima se suočavaju stanovnici Živčića, a za koje će se u narednom periodu pokušati pronaći idealno rješenje.

Predsjednik Sindikata Suad Šehić ističe kako rudniku nedostaje proizvodne radne snage. Radnici kojima je istekao ugovor, a koji se još nisu vratili na posao, neophodni su kako tehnološki proces proizvodnje rudnika ne bi počeo da pada.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković istakao je kako će Grad Živinice nastojati da ubrza proces odobrenja i vraćanja radnika na radna mjesta. Ukupno njih 43 čekaju da se vrate na posao. Po pitanju ovoga uspostavljeni su i kontakti sa Elektroprivredom Bosne i Hercegovine i federalnom vladom.

O ovim i drugim temama o kojima su predstavnici rudnika razgovarali sa gradonačelnikom, pogledajte u našoj informativnoj emisiji od 18:30.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje