Početna aktuelnosti Gradonačelnik Živinica protekle sedmice bio u radnoj posjeti u Turskoj

Gradonačelnik Živinica protekle sedmice bio u radnoj posjeti u Turskoj

69
0
Podijeli

Protekle sedmice gradonačelnik Živinica dr. Began Muhić boravio je u Turskoj.

Posjeta metropoli Istanbul imala je radni karakter i prvi čovjek naše lokalne zajednice imao je niz korisnih susreta sa vodećim ljudima ovog megapolisa.

Prvi radni sastanak gradonačelnik Živinica dr. Began Muhić održao je sa predstavnicima Zajednice turskog svijeta.

Privredna komora Istanbula jedna je od četiri u svijetu koja ima najmasovnije članstvo i naredni sastanak gradonačelnik Živinica imao je upravo sa prvim čovjekom te masovne i veoma utjecajne organizacije.

Očekivanja su velika od sesije privrednika na međunarodnom nivou, a čiji će domaćin biti naš grad početkom početkom augusta.

Pomenuta manifestacija bit će i prilika da se ugledni gosti iz inozemsva upoznaju sa nekim od znamenitosti našeg grada.

Pored ljudi iz međunarodnog poslovnog miljea bit će pozvani i bh biznismeni, a parcipirat će, naravno, i poslovni subjekti naše lokalne zajednice.

Zaključak koji se nekako sam nameće jeste da je interesovanje njemačkih, austrijskih i turskih biznismena za grad Živinice benifit koji sada uživa naša lokalna zajednica, a koji je omogućen uspješnom diplomatskom karijerom prvog čovjeka Živinica u Saveznoj republici Njemačkoj i Republici Turskoj.

Ovih mjeseci i ovih dana, naročito, grad Živinice pohađaju mnoge ličnosti iz inostranstva, a jučer je u posjeti našem gradu bila i ambasadorica Austrije.

U posljednje vrijeme, novisni ekonomski analitičari i komentatori bilježe i apostofiraju grad Živinice kao sredinu rapidnog privrednog napretka koja je već takmac i najvećim gradovima Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Muhić istakao je da se za kratko vrijeme mnogo toga u Živinicama promijenilo nabolje ali i da se do kraja ove godine planira realizacija još niza kapitalnih projekata koji su planirani budžetom za 2024. godinu.

S obzirom na dinamiku pozitivnih promjena u svakom segmentu života grada Živinice, žitelji ove lokalne zajednice sve se više ponose svojim zavičajem.

Gradska uprava Živinice koju predvodi gradonačelnik dr. Began Muhić, pored ulaganja u privredu i infrastrukturu ne zaboravlja ni potporu nevladinom sektoru, organizacijama i udruženjima koji su nosioci tzv. duhovne i tjelesne nadgradnje u našoj sredini.

Jednom pokrenuti perpetum mobile sveukupnog prosperiteta grada Živinice neće biti zaustavljen, poruka je gradonačelnika Živinica dr. Began Muhić.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje