Početna aktuelnosti Gradska biblioteka obilježila 68.godina rada

Gradska biblioteka obilježila 68.godina rada

368
0
Podijeli

Za sve ljubitelje pisane riječi Gradska biblioteka Živinice svoja vrata otvorila je prije 68.godina.

Od tada do danas Biblioteka Živiničanima pruža neizmjerne mogućnosti putovanja u druge svjetove, upoznavanje novih kultura, posjećivanje mnogih mjesta kroz djela koja čitateljima nudi.

Naša biblioteka danas je proslavila svoj rođendan u društvu onih koji je rado posjećuju i za koje je ona drugi dom.

Izložbom Zavičajne zbirke koja broji oko 100 naslova , 40 autora sa područja Živinica obilježen je ovaj značajan datum za Gradsku biblioteku.

Od prve upisane knjige do danas mnogo toga se promijenilo, biblioteka ulazila i u nove projekte kao što je izdavanje tri knjige na kojima su radili zaposlenici od ideje do realizacije.

U Gradsku biblioteku upisano je 488 članova, među njima i Suad Fehrić koji je danas proglašen za najaktivnijeg čitaoca u prošloj godini, Suad je za taj period pročitao 52 knjige.

Pismenost je bitnija nego ikada, u svijetu poruka i emaliova, svijetu pisane informacije. Potrebno je da čitamo i pišemo, potrebni su nam svjetski građani koji mogu da čitaju sa lakoćom, da razumiju ono što čitaju.

Biblioteke su kapije budućnosti. Zato je važno da čuvamo našu biblioteku a čuvat ćemo je ako ljubav prema čitanju prenesemo na mlađe generacije.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje