Početna aktuelnosti Gradska biblioteka Živinice obilježila Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama

Gradska biblioteka Živinice obilježila Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama

1122
0
Podijeli

Gradska biblioteka Živinice danas je  bila organizator predavanja na temu:”Važnost biblioteka za promociju knjiga i autora”.

Time su djelatnici  ovog veoma važnog segmenta živiničke kulture uopće,na prigodan način obilježili Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama.

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja.

Biblioteke (javne, akademske, školske, specijalne) – partneri iz Bosne i Hercegovine danas su učestvovali u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, poetska druženja, okrugle stolove, izložbe i sl.).

U toj respektabilnoj zajednici bh biblioteka i Gradska biblioteka Živinice danas je prigodnom manifestacijom akcentirala potrebu svjesnosti o značaju biblioteka u našem društvu.

Gosti predavači na današnjoj kulturnoj sesiji pod nazivom “Važnost biblioteka za promociju knjiga i autora” bili su istaknuti publicisti,naučni djelatnici i univerzitetski profesori doktor Vedad Spahić i doktor Mario Hilbert.

Današnje obilježavanje Nacionalnog dana  svjesnosti o  bibliotekama nagovještava niz raznovrsnih kulturnih manifestacija koje će se realizirati u mjesecima koji slijede a u organizaciji agilnih djelatnika Gradske biblioteke Živinice i Bosanskog kulturnog centra Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje