Početna aktuelnosti Gradska biblioteka Živinice ponovno pokreće izdavaštvo

Gradska biblioteka Živinice ponovno pokreće izdavaštvo

1152
0
Podijeli

Nedavno je Gradska biblioteka Živinice objavila Javni poziv koji se odnosi na sve one koji se bave pisanjem  poezije a da su po mjestu porijekla ili boravka Živiničanke ili Živiničani.

Namjera je Biblioteke da izda jednu zbirku pjesama u kojoj će mjesto naći poetska djela naših,književno,nadarenih sugrađana.

Jedan od ciljeva ovog projekta je ponovno pokretanje izdavačke djelatnosti u Javnoj ustanovi Bosanski kulturni centar Živinice.

Osim navedenog, ciljevi su mnogostruki i o njima govori bibliotekaraka Gradske biblioteke Živinice Amra Mujezinović…

“Ciljevi ovog projekta su: ponovo pokrenuti izdavačku djelatnost JU Bosanski kulturni centar Živinice, promovirati i povezati pjesnik(inj)e s područja općine Živinice (bilo da trenutno tu stanuju ili su tu nekad stanovali/e), dati priliku talentiranim osobama da objave svoje pjesme u obliku zajedničke zbirke ako već nemaju priliku izdati zbirku samostalno, na jednom mjestu okupiti sve značajnije žive živiničke pjesnik(inj)e. Projekat je podržala Fondacija za izdavaštvo Sarajevo.
Bez obzira na to da li ste afirmirani/a ili neafirmirmirani/a pjesnik(inja) i koliko godina imate, u stvaranju zajedničke zbirke pjesama možete učestvovati ako nam pošaljete najviše 5 svojih neobjavljenih pjesama (tema je slobodna), biografiju, broj telefona i/ili e-mail adresu na e-mail: bibzivinice@hotmail.com ili lično na adresu Biblioteke:
JU Bosanski kulturni centar Živinice – Biblioteka
Alije Izetbegovića 42
75270 Živinice
Bosna i Hercegovina.

Poetske radove dostaviti Biblioteci najkasnije do 15. 12. 2018.

Gradska biblioteka Živinice (JU BKC Živinice) zadržava pravo da napravi selekciju prispjelih pjesama i u zbirci objavi samo one najbolje bez novčane naknade autorima istih.”-istakla je gospođe Mujezinović.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje