Početna aktuelnosti Gradska biblioteka Živinice:Bogat program posvećen knjizi

Gradska biblioteka Živinice:Bogat program posvećen knjizi

1453
0
Podijeli

Mjesec knjige obilježava se nizom aktivnosti u Gradskoj biblioteci Živinice. Ustaljene su posjete mališana ovoj ustanovi kulture, gdje se djeca upoznaju sa knjižnim fondom i uopšte sa radom biblioteke.

Ako u najranijoj dobi djeca zavole knjigu u nastavku školovanja ona postaje sastavni dio njihovih navika, što im svakako olakšava cjeloživotno školovanje.

Gradsku biblioteku danas su posjetili đaci prvaci Druge OŠ Živinice, koje je zanimalo kada mogu doći po knjigu, koliko je smiju zadržati, šta mogu pronaći u biblioteci, odgovore na ova pitanja ljubazno su im dale bibliotekarke koje su se potrudile da im ova posjeta ostane u najboljem sjećanju.

Pored aktivnosti upoznavanja najmlađih sa knjižnim fondom, biblioteka tokom ovog mjeseca organizira i niz zanimljivih promocija knjiga.

U utorak će biti održano književno predstavljanje i izložba slika Safeta Berbića u Plavoj sali BKC-a sa početkom od 18.00h.

O Berbićevim knjigama „Fatimina ruka“ i „Fuga za Amaliju“, govorit će Sead Beli Husić, promotor, Ćamil Softić, promotor, Amra Mujezinović, moderatorica i sam autor Safet Berbić. Odmah nakon spomenute promocije dan kasnije uslijedit će manifestacija „Vezeni most“. Manifestacija za osnovce „Vezeni most“ održat će se 24.10. u Plavoj sali BKC-a od 11.00h.

Već u četvrtak u 19:30 u BKC Živinice na repertoaru je monodrama ,,Krojcerova sonata”, u okviru manifestacije „Četvrtkom u pozorište“.

Monodrama je do sada imala niz festivalskih izvođenja i gostovanja. Njome je istaknuti tuzlanski glumac Vlado Kerošević obilježio 35 godina svoga umjetničkog rada.

Autor teksta je Lav Nikolajevič Tolstoj, dramatrušku obradu pripremila je Nancy Harris a prestavu je režirao Nebojša Bradić.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje