Početna aktuelnosti Gradska uprava i Savjet MZ Đurđevik – realizacija projekta izgradnje kvalitetnog lokalnog...

Gradska uprava i Savjet MZ Đurđevik – realizacija projekta izgradnje kvalitetnog lokalnog puta kroz Djedino

89
0
Podijeli

Djedino, naseljeno mjesto u Mjesnoj zajednici Đurđevik, smješteno je na rubnom dijelu Djedinske planine.

To je krajolik živopisne prirode, prelijepih šumovitih kosa, atraktivnih planinskih vrhova sa kojih se vidi kompletan grad Živinice i cijelo Sprečko polje.

Selo i planina čine organsku cjelinu neslućenih turističkih mogućnosti i vrlo bitno je imati kvalitetan put koji će osigurati lakši lokalni promet u ovom dijelu Živinica ali i koji će omogućiti ljubiteljima prirode da lakše i sigurnije dođu do najprivlačnijih prirodnih lokaliteta za odmor i rekreaciju.

Uzimajući sve navedeno, Gradska uprava u koordinaciji sa Savjetom Mjesne zajednice Đurđevik, već poduzima konkretne korake u realizaciji projekta izgradnje kvalitetnog lokalnog puta.

Područje Djedinske planine je veoma pogodno za izletničko – rekreativni i vikend turizam ali da bi atraktivni lokaliteti bili pristupačni za izletnike i turiste potrebno je, prije svega, izgraditi dobru mrežu lokalnih i pristupnih puteva.

Gradska uprava u koordinaciji sa Savjetom Mjesne zajednice Đurđevik, već poduzima konkretne korake u realizaciji projekta izgradnje kvalitetnog lokalnog puta kroz naselje Djedino.

Gradska uprava želi građanima Živinica stvoriti sve bitne osnovne preduslove, a to je dobra svakovrsna infrastruktura, kako bi mogli svoje poslovne ambicije i egzistenciju graditi u oblasti turizma, oblasti u kojoj bi Živinice mogle u doglednoj budućnosti ostvarivati dobre rezultate, sobzirom na sve potencijale koje ova lokalna zajednica ima na raspolaganju.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje