Početna aktuelnosti Gradski mješoviti hor Živinice – istinski promotor našeg grada

Gradski mješoviti hor Živinice – istinski promotor našeg grada

158
0
Podijeli

Gradski mješoviti hor Živinice istinski je promotor muzičke umjetnosti i kulture grada Živinice ali i univerzalnih vrijednosti koje se mogu prenijeti jezikom muzike.

Vrijedni članovi ovog ansambla i njihov rukovodilac maestro Sead Siočić nastoje svojim nastupima obogatiti svako bitnije dešavanje u našoj lokalnoj zajednici ali i šire.

Njihov kvalitet prepoznat je svugdje, pozivaju ih i iz drugih sredina i svojim nastupima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

U ovom mjesecu Gradski mješoviti hor Živinice ima nastupe u Živinicama 10. juna i gostovat će u Visokom 12. juna.

Za mjesec juli profesor Sead Siočić želi da sa Horom na poseban način iskaže obol prema žrtvama genocida u Srebrenici i taj nastup planiran je u Lukavcu 6. jula a nešto kasnije i u Živinicama.

Nedavno je profesor Siočić pokrenuo i rad Dječijeg gradskoh hora i već se pokazuje da će to dalekosežno biti dobar potez u očuvanju kontinuiteta horskog pjevanja u Živinicama.

Iz Gradskog mješovitog hora Živinice pozivaju sve zainteresirane građane, ljubitelje muzike i horskog pjevanja, na jedan lijep koncert koji će biti upriličen u našem gradu – 10.6.2022. u 19 sati u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje