Početna aktuelnosti Gradsko takmičenje iz Islamske vjeronauke: OŠ Šerići ima tri predstavnika na Regionalnom...

Gradsko takmičenje iz Islamske vjeronauke: OŠ Šerići ima tri predstavnika na Regionalnom takmičenju

297
0
Podijeli

Sa takmičenjem iz predmeta islamska vjeronauka danas su nastavljena Gradska takmičenja čije je održavanje učestalo u posljednjim sedmicama. Područna škola Tupković potrudila se da bude izuzetan domaćin za sve učenike koji su pristigli iz devet osnovnih i dvije srednje škole sa područja našeg grada. Kako bi opustili nestrpljive učesnike na takmičenju, učenici i nastavno osoblje područne škole Tupković prije početka takmičarskog dijela priredila je i prigodan program kojeg su pogledali i poslušali gosti škole u Tupkoviću

Takmičenje je otvorenim proglasio glavni imam Sedin ef. Karić koji je svim učesnicima poželio sreću u radu. Medžlis Islamske zajednice Živinice godinama unazad podržava Gradsko takmičenje iz islamske vjeronauke, a kao i ranijih godina i danas su osigurane simbolične nagrade za najbolje učesnike takmičenja.

S obzirom na izazov koji je bio pred svima nama u protekle dvije godine i pošasti nazvanim koronavirus, stabiliziranje higijensko-epidemioloških mjera u Bosni i Hercegovini značajno je olakšalo organizaciju takmičenja koji su sastavni dio nastavnog procesa. Znajući da će se takmičenje održati i da sprovođenje istog nije pod upitnikom,  učenicima škola sa područja našeg grada lakše se spremati za takmičenje jer znaju da će doći prilika da svoje znanje iskažu na gradskom, a ako budu uspješni potom i na takmičenjima na većem nivou.

Direktorica Osnovne škole Gračanica, Medisa Muhić, ističe da je prezadovoljna angažovanjem nastavnog osoblja i učenika iz centralne, ali i dvije područne škole Tupković i Svojat u pripremi za takmičenja, kao i rezultatima koji su učenici iz tri navedene škole ostvarili na već održanim takmičenjima.

Plasman na Regionalno takmičenje iz Islamske vjeronauke obezbijedila je Almedina Vejzović, učenica javne ustanove Gimnazija Živinice. U pojedinačnom plasmanu u takmičenju za osme razrede prvo mjesto zauzeo je Poljić Dino iz Osnovne škole Šerići, drugo mjesto pripalo je Lejli Hodžić iz Osnovne škole Dubrave, a treće mjesto zauzela je Majda Jusić iz Druge osnovne škole. U ekipnom plasmanu osmih razreda prvo mjesto zauzela je Druga osnovna škola, drugo Osnovna škola Gračanica, a treće Osnovna škola Dubrave. Kada su u pitanju učenici devetih razreda prva dva mjesta zauzele su učenice Osnovne škole Šerići Lana Kamberović i Nejra Zukić, a treće mjesto zauzela je Melisa Isić iz Druge osnovne škole Živinice.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje