Početna aktuelnosti Hajrudin Vejzović prvi u Zenici

Hajrudin Vejzović prvi u Zenici

205
0
Podijeli

Na Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici koji je u subotu održan na terenima “Kamberović polje” nastupili su takmičari i takmičarke AK “Sloboda Tehnograd” Hajrudin Vejzović, Edhem Vikalo, Benjamin Mijatović, Adi Nurkanović, Bakir Musić i Elma Hasanbašić.

Po kišovitom vremenu u trci na 100 m pobijedio je Hajrudin Vejzović sa rezultatom 10:87, dok je drugo mjesto osvojio Edhem Vikalo sa vremenom od 10:94. Pored Vejzovića i Vikala u istoj disciplini, samo u prvoj grupi nastupio je i Benjamin Mijatović koje sa rezultatom 11:63 osvojio 3. mjesto što mu je u ukupnom plasmanu donijelo 7. poziciju.

Zaslužene nagrade Vejzoviću, Vikalu i Saviću u trci na 100 m, uručio je najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka koji već za par dana putuje na Olimpijske igre u Tokio.

U trci juniora na 200 m nastupio je Bakir Musić koji je osvojio 4. mjesto istrčavši svoj lični rekord. Pored nastupa u trci na 200 za juniore, Bakir Musić je nastupio i u kategoriji seniora u disciplini skok u dalj u kojoj je osvojio 5. mjesto.

U trci seniorki na 1500 m svoju prvu zvaničnu trku imala je Elma Hasanbašić koja je osvojila 9. mjesto, dok je Adi Nurkanović u trci na 3000 m osvojio 7.

U potpisu informacije direktorica atletskog kluba Sloboda Tehnograd Kada Delić-Selimović.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje