Početna aktuelnosti Hajrudinu Vejzoviću seniorski rekord u Sarajevu

Hajrudinu Vejzoviću seniorski rekord u Sarajevu

183
0
Podijeli

Jučer, su  takmičari- AK „Sloboda  Tehnograd” nastavili svoju uspješnu atletsku  dvoransku sezonu.  Na Prvenstvu Federacije u dvorani koje je jučer održano o Sarajevu u olimpijskoj dvorani Huan Antonio Samararanch u  kategoriji seniora  državni  dvoranski rekord  BiH u disciplini 60 m postavio Hajrudin Vejzović  sa rezultatom 6:79 se, gdje je nadmašio svoj rekord kojeg je ostvario prošlog vikenda u Zagrebu. Pored Vejzovića na pobjednički tron stali su i Edhem Vikalo koji je u istoj disciplini zauzeto 2 mjesto istrčavši svoj lični rekord u vremenu 6:84 s, dok je treće mjesto zauzeo Omar Džanić  sa rezultatom 7:01 s.

Pored osvajača medalja Vejzovića, Vikala i Džanića, na  Federalnom prvenstvu nastupili su i Benjamin Muratović koji je  u trci na 60 m osvojio 5 mjesto sa rezultatom 7:43, dok je Rijad Muratović u disciplini 60 m u kategoriji juniora zauzeo 8 mjesto sa rezultatom 8:02.

Istog dana u Beogradu su juniori /ke našeg Kluba nastupili na Otvorenom prvenstvu Srbije  za juniore/ke  na kome su postigli izvanredne rezultate.   Štafeta 4×200 m  AK „Sloboda Tehnograd” u sastavu Bakir Baković, Enes Džinić, Alija Džinić i Bakir Musić istrčali su novi dvoranski juniorski rekord u vremenu 1:35,63. Dosadašnji rekord bio je u vlasništvu AK „Borac” iz Banja Luke i iznosio je 1:37:30.

Pored  državnog rekorda  odlične rezultate naši takmičari su ostvarili i u pojedinačnim nastupima, gdje je  Bakir Baković pobijedio u trci na 400 m sa novim ličnim rekordom 52:91, kao i Bakir Baković  koji je pobijedio u trci na 60 m sa rezultatom 7:43.

Elma Hasanbašić je osvojila 12 mjesto sa ličnim rekordom u disciplini 1500 m i rezultatom 5:06,42, dok je Adi Nurkanović zauzeo 6 mjesto u trci na 1500 m sa ličnim rekordom 4:20,34. Enes Džinić je u trci na 400 m istrčao lični rekord u vremenu 54:99 zauzevši 5 mjesto, dok je njegov brat Alija u istoj disciplini bio diskvalifikovan.

Već narednog vikenda naše takmičare-ke očekuju nastupi na Državnim dvoranskim prvenstvima u Zenici gdje će se održati skokovi dalj i troskok u svim kategorijama, dok će se u i Sarajevu u nedjelju održati disciplini 60 m, 60 m pr, vis i kugla.

S.A./direktorica AK Sloboda prof.dr. Kada Delić-Selimović/

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje