Početna aktuelnosti HKD Napredak podružnica Vareš gostuje u Živinicama

HKD Napredak podružnica Vareš gostuje u Živinicama

171
0
Podijeli

Brojne su aktivnosti u našem gradu od kako je Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Živinice obnovilo svoj rad. Jedna u nizu aktivnosti je i predstavljanje nakladničke djelatnosti Hrvatskog kulturnog društva Napredak Vareš u našem gradu. Pored nakladničke djelatnosti gosti iz Vareša za Živiničanke i Živiničane  pripremili su i promocije svojih knjiga. Gostovanje članova Hrvatskog kulturnog društva Napredak Vareš zakazano je za petak od 19 sati u BKC Živinice.

Prisutnima će se obratiti: autor monografije „Vareš i Vareški kraj kroz stoljeća“ Željko Ivanković i urednik fotografije u knjizi,  te Mladenko Marijanović.

Fotomonografija, kako sugeriše i sam naslov, ilustruje ukupnu historiju vareških prostora ne samo od vremena postanka imena Vareš i ne samo u današnjim granicama općine Vareš.  Monografija ima oko 400 stranica, podijeljena je na 65 tematskih cjelina, popraćena sa više od 600 fotografija i ilustracija te je praćena sa dodatkom – Leksikon uglednih Varešana.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Živinice i u narednom periodu realizirat će brojne aktivnosti. Trenutno je otvoren natječaj naziva „Ples pahulja“ na koji svi građani Tuzlanskog kantona mogu dostaviti svoje radove. Nagrađeni radovi i radovi koje odabere žiri biće promovisani kao zbirka radova „Ples pahulja“ u izdanju HKD Napredak Živinice.

Na konkurs „Ples pahulja“ radovi se dostavljaju elektronskom poštom, u pdf formatu, na mail adresu: hkdnapredakzivinice@gmail.com, a rok za dostavu je 6. Juni 2021. godine.

Unutar rukopisa ne smiju biti navedeni ime i prezime autora/autorice, a svi lični, kao i kontakt podaci dostavljaju se u popratnom e-mailu.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje