Početna aktuelnosti Humanitarne akcije u OŠ Gračanica

Humanitarne akcije u OŠ Gračanica

566
0
Podijeli

Svake školske godine zahvaljujući donatorima koji ne zaboravljaju svoje korijene u OŠ Gračanica realizuju se lijepi projekti koji imaju za cilj da olakšaju školovanje učenicima koji pohađaju ovu obrazovnu ustanovu.
Za određeni broj učenika u Centralnoj školi danas su podjeljene zimske jakne i obuća dok su svi učenici koji pohađaju područnu školu Tupković dobili ruksake i školski pribor zahvaljujući donaciji UG Izvor Selsebil Živinice.
Udruženje Izvor Selsebil svoju misiju humanosti uspješno provodi u svim sferama života našeg Grada a posebnu pažnju posvećuju obrazovanju što su pokazali i današnjom humanitarnom akcijom u OŠ Tupković.
Osmijeh i radost učenika prilikom doniranja školskih torbi i pribora velika je nagrada za one koji su taj osmijeh izazvali, stoga se svima njima u ime učenika i roditelja zahvalio direktor škole.
OŠ Gračanica pohađa 597 učenika, od toga 92 u područnoj školi Tupković i 84 u područnoj školi Svojat.
U Ovoj školskoj godini uprava škole će se potruditi da realizuje nekoliko projekata koji će poboljšati uslove školovanja za sve učenike.
Ulaganjem u obrazovanje ulaže se u budućnost naše zemlje u generacije koji će vjerujemo budućnost učiniti boljom kako za sebe tako i za sve one koji dolaze.
To će sigurni smo potvrditi i učenici OŠ Gračanica u godinama koje dolaze a koji će se rado sjetiti onih koji su im prve školske korake učinili ljepšim.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje