Početna aktuelnosti In memoriam-Rasim Mujanović

In memoriam-Rasim Mujanović

1764
0
Podijeli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Danas je klanjana dženaza istaknutom živiničkom učitelju Rasimu Mujanoviću.

Svestrani učitelj Rasim Mujanović radio je do penzionisanja u živiničkoj Drugoj osnovnoj školi i ostat će upamćen kao svestran prosvjetar,vedrog i nasmijanog lika i pozitivne energije koju je širio gdje god je boravio i radio.

Svojim predanim radom izveo je mnoštvo generacija učenika, dao im osnove pismenosti i uputio na životne staze, te su mnogi njegovi đaci danas dobri radnici, profesori, inženjeri, ljekari…

Osim prosvjetnog rada, Rasimova opsesija bila je i pomaganje ljudima u eliminiranju njihovih zdravstvenih tegoba  korištenjem ljekovitih trava.

Bio je vrstan poznavalac ljekovitog bilja pa je zbog toga nekoliko prvih godina djelovanja Radija Živinice imao i svoju veoma popularnu emisiju pod nazivom “Čajevi i trave -bolesti i zdravlje”.

Svoja korisna znanja iz te oblasti znao je prezentirati slušaocima na samo njemu svojstven način,sa velikom dozom vedrine i humora pa su ljudi i tu emisiju doživljavali kao svojevrstan lijek za dušu.

Rahmetli Rasim Mujanović izuzetno je bio dobar interpretaror narodne muzike.

Često je pjevao  na nastupima  KUD-a Živinice, na manifesataciji Živiničko ljeto i humanitarnim koncertima.

Dobitnik je više priznanja za postignute rezultate u odgojno obrazovnom radu, te aktivnostima u Mjesnoj zajednici Oskova i šire.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje