Početna aktuelnosti Iz budžeta izdvojeno 60.000KM za stipendiranje učenika i studenata

Iz budžeta izdvojeno 60.000KM za stipendiranje učenika i studenata

252
0
Podijeli

Gradonačelnik Samir Kamenjaković i Komisija za provođenje konkursa za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima dodiplomskog studija za školsku akademsku 2018/19.godinu objavili su Konačnu rang listu dobitnika stipendija.

Ova aktivnost nastavak je projekta stipendiranja učenika i studenata sa područja Grada Živinica koji traje već duži niz godina, a u svrhu stvaranja boljih uslova za uspješno školovanje i završetak studija.

Pravo na ostvarivanje stipendije u školskoj/akademskoj 2018/2019. godini ostvarilo je 70 učenika i studenata, 34 učenika srednje škole i 36 studenata dodiplomskog studija.

Svečano potpisivanje ugovora bit će upriličeno u ponedjeljak 17.juna 2019.godine sa početkom u 11:00 h u Velikoj sali Gradskog vijeća Živinice.

Za dobitnike stipendija koji nisu u mogućnosti potpisati Ugovor o stipendiranju (maloljetna lica, privremeno odsutna lica i sl) Ugovore mogu potpisati roditelj, staratelj ili punomoćnik.

Svi potpisnici ugovora dužni su ponijeti Ličnu kartu na uvid.

Za lica koja nisu u konkursnoj proceduri priložila ovjerenu kopiju važećeg bankovnog računa dužni su istu priložiti na dan potpisivanja ugovora.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje