Početna aktuelnosti Iza mladih u Crvenom križu grada Živinice nalazi se još jedna uspješna...

Iza mladih u Crvenom križu grada Živinice nalazi se još jedna uspješna godina

402
0
Podijeli

Mladi iz Crvenog križa grada Živinice godinama unazad pomažu svojim sugrađanima. U svakom trenutku spremni su biti prvi u pomoći drugima. Kao i mnogim godinama iza nas mladi u Crvenom križu Živinice i u 2023. godini imali su veliki broj aktivnosti. Sekretar Crvenog križa grada Živinice, Nermin Aljić, u prvi plan stavio je uspješne rezultate ove organizacije na takmičenjima tokom 2023. godine.

Crveni križ grada Živinice u 2023. godini obezbijedio je oko 700 doza tečnosti koja život znači organizacijom 18 akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Marš mira “Nezuk – Potočari” svake godine okuplja sve veći broj mladih Crvenog križa Živinice koji žele dati svoj doprinos i pomoći učesnicima da na što lakši način učestvuju u maršu, sanirajući povrede učesnika. Tako je bilo i prošle godine.

Crveni križ grada Živinice protekle godine organizovao je Regionalni kamp mladih Crvenog križa na kojem je učešće uzelo 14 organizacija sa područja Bosne i Hercegovine te iz Despotovca i Svilajnca.

Mladi iz Crvenog križa grada Živinice tokom godine vrše i sanitetsko obezbjeđenje kulturno-sportskih manifestacija kao i aktivnosti koje organizuje planinarsko društvo Drenik. Posebnu pažnju u Crvenom križu posvetili su i humanitarnom radu.

Poseban uspjeh u 2023. godini zabilježili su okupljeni oko programa njega i pomoć u kući. Radi se o programu kojeg Crveni križ našeg grada već duži niz godina sprovodi u saradnji sa Crvenim križom Švicarske, a u narednom periodu isti projekat će u potpunosti finansirati grad Živinice. Medicinari Crvenog križa Živinice u sklopu programa njega i pomoć u kući oko 6500 sati radili sa 90 korisnika programa.

U Crvenom križu grada Živinice očekuju da će tekuća, 2024. godina, biti uspješnija od prethodne. Značajan broj programa i projekata planirali su realizirati u narednih 12 mjeseci.

Vrata Crvenog križa grada Živinice svakodnevno su otvorena za nove volontere koji su spremni učiti te razvijati svoje vještine, a svi zainteresirani volonter Crvenog križa mogu postati posjetom prostorijama udruženja svakim radnim danom u periodu od 8:00 do 15:00 sati.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje