Početna aktuelnosti Izgradnja novog mosta na Spreči u Živinicama

Izgradnja novog mosta na Spreči u Živinicama

777
0
Podijeli

Početkom oktobra izvođači radova uvedeni su i počelo se sa izgradnjom mosta preko rijeke Spreče na regionalnom putu Živinice – Međaš, koji od Živinica vodi prema Međunarodnom aerodromu Tuzla.

Kako je istakao direktor Direkcije regionalnih puteva TK Agan Delibajrić, „izmiještanje, odnosno izgradnja novog mosta preko rijeke Spreče, dužine oko 36 metara na putu Živinice – Međaš  je projekat koji se finansira iz redovnih prihoda Direkcije, a vrijednost projekta izgradnje ovog infrastrukturnog objekta je oko 700.000 KM.

Također, uz ovaj most izgradit će se priključne ceste i time „ispraviti krivinu“ koja s nalazi na ovoj dionici. Vrijednost priključne ceste je dodatnih 560.000 KM, a očekuje se da ova ova projekta budu završena u roku od 90 dana.

Općinska uprava Živinice je na vrijeme poduzela sve aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi izvođači radova mogli neometano i po planiranoj dinamici obavljati sve potrebne radove na pomenutom projektu-istakao je za Televiziju Živinice pomoćnik Načelnika za komunalne poslove u općinskoj upravi Živinice Enes Glavinić.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje