Početna aktuelnosti Izložba fotografija tradicije građana italijanskog porijekla

Izložba fotografija tradicije građana italijanskog porijekla

184
0
Podijeli

Udruženje građana italijanskog porijekla “RINO ZANDONAI” Tuzla u suorganizaciji sa Javnom ustanovom BKC Živinice, upriličiili su  izložbu fotografija i dokumenata kojom se predstavlja tradicija italijana tuzlanske regije.

Za zainteresiranu publiku, pored svečanog otvaranja, Izložba će biti otvorena od 18.05. – 21. 05. u terminu od 9:00 – 14:00 sati. Izložba ilustruje očuvanje tradicije i kulture Italijana u tuzlanskoj regiji, primarno Tuzli, kao specifičnosti obiteljskog života Italijana.

Izložbu čine obiteljske fotografije, svjedočanstva o školovanju Italijana, graditeljske vrijednosti italijanskih građevinara u Tuzli. Fotografije su uramljene, A4 i A3 formata. Pored fotografija tu će biti zastupljeni posteri/baneri velikih formata sličnih sadržaja.

Udruženje građana italijanskog porijekla “Rino Zandonai” Tuzla je nestranačka, neprofitna , dobrovoljna i apolitična organizacija koja svojim mnogobrojnim članstvom, djeluje na očuvanju italijanske tradicije, jezika, kulture i multietičnosti u tuzlanskoj regiji. Udruženje je osnovano 1993.godine i u kontinuitetu djeluje do današnjeg vremena. Udruženje broji više od 330 članova različite životne dobi, oba spola koji imaju na neki način italijansko porijeklo.

Po tvrdnjama predsjednika ovog udruženja prof.dr. Tihomira Knežičeka na prostoru općine Živinice prisutne su obitelji Rossi, Tadić (Zamboni), Markoni i do nedavno sestre Čabraja.

Merisa Mujčinović Husić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje