Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi, 13.4.2020.

Izvještaj dežurnih službi, 13.4.2020.

224
0
Podijeli

Prema informaciji Policijske stanice Živinice naši sugrađani se u potpunosti ne pridržavaju mjera kretanja u vrijeme tzv. policijskog sata u vremenu od 20.00 sati do 05.00 sati ujutro.

Prilikom sinoćne kontrole pripadnici Policijske stanice Živinice registrovali su neodgovorne osobe koje ne poštuju mjere kretanja te su izdali pet prekršajnih naloga.

Tri lica zadobila su tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u Topličkoj ulici. U nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila na kojima je pričinjena materijalna šteta.

Saobraćajne nezgode tokom jučerašnjeg dana i noći dogodile su se i u naseljenom mjestu Šišići na lokalnom putu i naseljenom mjestu Suha na lokalnom putu. U obje nezgode učestvovala su po dva putnička motorna vozila na kojima je pričinjena materijalna šteta.

U Policijskoj stanici Živinice zabilježeno je i 13 prijava građana iz oblasti Ostali događaji.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice tokom jučerašnjeg dana i noći imali su tri intervencije. U Gornjim Živinicama gorila su tri pomoćna objekta. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen i spriječeno je širenje na porodične objekte.

U Gornjim Živinicama gorilo je i nisko rastinje kao i u mjesnoj zajednici Šerići. Vatrogasci su intervenisali i na ovim lokacijama.

U JZU Dom zdravlja Živinice u Službu hitne pomoći obratile su se 52 osobe za pomoć. Dežurna ekipa ljekara i medicinara imala je i jedan izlazak na teren.

U Porodilištu UKC-a Tuzla rođene su dvije bebe, jedan dječak i jedna djevojčica.

Prema informaciji JP VIK Živinice vodosnabdijevanje se tokom jučerašnjeg dana i noći odvijalo uredno.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20.00 sati do 05.00 sati ujutro.

Molimo vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, savjetuju iz BIHAMK-a.

 

Samka Avdagić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje