Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi 9.10.2019.

Izvještaj dežurnih službi 9.10.2019.

201
0
Podijeli

U Službi hitne pomoći JZU Dom zdravlja Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći dežurni ljekari i medecinari pregledali su 106 građana koji su se u ovu Ustanovu obratili za ljekarsku pomoć. Dežurni su imali i dva izlaska na teren.

U Porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je jedanaest beba. Sedam dječaka i četiri djevojčice.

Prema informaciji iz Policijske stanice Živinice  jučer se dogodilo jedno krivično djelo. Riječ je o teškoj krađi koja se dogodila provalom u pomoćni objekat u mjesnoj zajednici Priluk.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Drugoj ulici jedno lice zadobilo je povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili. U nezgodi su učestvovali pješak i putničko motorno vozilo na kome je pričinjena neznatna materijalna šteta.

U Policijskoj stanici zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti Ostali događaji.

Pripadnici Vatrogasne jedinice nisu imali intervencija.

Vodosnabdijevanje se odvijalo uz redukcije, obavijestili su nas iz JP VIK Živinice.

Informacija iz BIHAMK-a

U jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju se  doline rijeka: Save, Drine, Spreče, Vrbasa i Lašve. Vozačima se skreće pažnja i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

 

Samka A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje