Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice 04.10.2021. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice 04.10.2021. godine

249
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave grada Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u slijetanju putničkog motornog vozila sa kolovoza u naselju Ciljuge.

Zabilježeno je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 130 zdravstvenih usluga građanima te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu intervenciju u naselju Ciljuge gdje je gorjelo nisko rastinje. Požar je brzo lokalizovan te ugašen.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Donjih i Gornjih Dubrava u danima vikenda bilo je otežano zbog kvara .

Vodosnabdijevanje na području grada uredno uz redukcije u prigradskim naseljima: od 22:00 -05:00 sati.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pažnju skreću na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje