Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 03.02.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 03.02.2023. godine

407
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teške tjelesne povrede te su je zadržali na liječenju nakon što ju je kao pješaka udarilo putničko motorno vozilo u Prvoj ulici.

Povrijeđenih osoba nije bilo u sudaru dva putnička motorna vozila u ulici Alije Izetbegovića.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na regionalnom putu R-455-A, u naselju Šerići, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, također, nije bilo povrijeđenih osoba.

Zabilježene su i dvije prijave iz oblasti javni red i mir.

Narušavanje javnog reda i mira naročitno drskim ponašanjem i nepostupanjem po naredbi ovlaštenog službenog lica od strane jedne osobe evidentirano je u Živinicama Gornjim i u Rudarskoj ulici.

Zabilježeno je i 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu intervenciju u zaseoku Barnjača u mjesnoj zajednici Podgajevi gdje su gasili zgarište koje se pojavilo nakon požara koje su pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice gasili u ponedjeljak.

Ljekari  u Hitnoj medicinskoj službi Doma zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 107 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području  grada kao i prigradskih naselja u proteklom danu i noći bilo je uredno.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 14 beba, tri djevojčice i 11 dječaka.

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da  se saobraća  po vlažnom ili mjestimično mokrom kolovozu, dok poledice ima na dionicama u zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja.

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost u jutarnjim satima smanjuju vidljivost. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje