Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 03.05.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 03.05.2024. godine

116
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dva krivična djela.

Prvo krivično djelo odnosi se na paljenje napuštenog stambenog objekta u naselju Zelenika.

Drugo krivično djelo zabilježeno je u Bašigovcima, a radi se o krivičnom djelu nanošenje tjelesne povrede u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje tuđe stvari.

Zabilježena je i jedna saobraćajna nezgoda.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Trećoj ulici, a u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila.

Policijski službenici našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice u proteklom danu i noći imali su jednu intervenciju. Vatrogasci našeg grada jučer od 08:00 do 12:00 sati gasili su požar na napuštenom stambenom objektu u naselju Zelenika.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 119 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su četiri bebe, jedna djevojčica i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tuzla-Kalesija (Miljanovci), Jelah-Doboj, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje