Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 03.08.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 03.08.2023. godine

130
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teške tjelesne povrede nakon pada sa motocikla usljed neprilagođene brzine u Drugoj ulici.

Četiri osobe lakše su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1 u Dubravama Donjim. U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su teretno i putničko motorno vozilo.

Osam osoba zatražilo je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Trećoj ulici. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su tri putnička motorna vozila.

Evidentirano je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 136 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIAZCIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je 12 beba, šest dječaka i šest djevojčica.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače obavještavaju da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu. Na svim dionicama savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Vozače teretnih vozila napominju da kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na ulazu u Kladanj (iz smjera Olova).

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje