Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 05.03.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 05.03.2024. godine

177
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na platou benzinske pumpe u Prvoj ulici gdje je vozač putničkog vozila uslijed nepropisne radnje, vožnjom unazad, udario u stub pumpe.

Dvije osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1 u Dubravama Gornjim gdje je vozač putničkog motornog vozila uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio kontrolu nad istim te sletio sa kolovoza. Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teške tjelesne povrede.

Dvije osobe su povrijeđene i u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u naselju Đurđevik. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su tri putnička motorna vozila.

Evidentirano je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 125 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je dvije intervencije.

Prva je zabilježena jučer u 18:45 sati kada su vatrogasci našeg grada gasili požar niskog rastinja u naselju Krivača. Požar je na vrijeme lokaliziran, a potom i u potpunosti ugašen.

Druga intervencija bila je tehničke prirode u 20:40 sati kada su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice čistili magistralni put u naselju Đurđevik nakon saobraćajne nezgode.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su tri bebe, dva dječaka i jedna djevojčica.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba mole vozače da voze oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje