Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 06.02.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 06.02.2024. godine

266
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

U ulici Zlatnih ljiljana vozač teretnog motornog vozila nakon nepostupanja po saobraćajnom znaku udario je u podvožnjak. Povrijeđenih u saobraćajnoj nezgodi nije bilo.

Povrijeđenih nije bilo ni u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1 u Višći Donjoj. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva motorna vozila.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu oštećenje tuđe stvari u naselju Vrnojevići Donji.

Zabilježeno je i 17 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 149 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Vatrogasci našeg grada jučer od 18:45 sati gasili su požar niskog rastinja u Naseocima. Požar je na vrijeme lokaliziran, a potom i u potpunosti ugašen bez veće materijalne štete.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače obavještavaju da je kolovoz širom naše domovine suh i mjestimično vlažan, dok su u jutarnjim satima mogući nailasci na poledicu na zasjenjenim dionicama u višim planinskim predjelima.

Iz Bihamka podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su radovi na magistralnom putu Čevljanovići – Nišići. Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje