Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 06.07.2021.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 06.07.2021.

60
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.
Jedna osoba zadržana je na liječenju na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla nakon sudara bicikliste i putničkog motornog vozila na lokalnom putu u naselju Šišići.
U sudaru dva putnička motorna vozila na regionalnom putu R-455A u naselju Bašigovci nije bilo povrijeđenih osoba.
Zabilježeno je 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 121 zdravstvenu uslugu građanima te su imali šest terenskih izlazaka.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada Živinice u proteklom danu i noći bilo je otežano.

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, sa ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa kolovoza i prevesti ga do baze AMK, najbližeg servisa ili parkinga na udaljenost od maksimalno 3 kilometra od lokacije kvara.
Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje