Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 07.05.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 07.05.2024. godine

94
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli za dva lica konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u mjestu Stari Đurđevik. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovali su putničko motorno vozilo i motociklista.

Policijski službenici našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su i 15 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice u proteklom danu i noći imali su jednu intervenciju. Vatrogasci našeg grada jučer od 13:30 sati gasili su požar niskog rastinja u naselju Gračanica. Pripadnici vatrogasne jedinice Živinice uz pomoć mještana vrlo brzo su lokalizirali, a potom i u potpunosti ugasili požar.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 130 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima skreću pažnju na moguće odrone na brojnim dionicama. Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Radovi su aktuelni na dionicama: Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje