Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 07.06.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 07.06.2024. godine

79
0
Podijeli

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 113 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP „VODOVOD I KANALIZACIJE“:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada danas je bilo otežano u južnom dijelu Prve ulice, u južnom dijelu ulice Alije Izetbegovića, tačnije od raskrsnice sa ulicom Oslobođenja, te u ulicama Armije Republike Bosne i Hercegovine i Rudarskoj ulici zbog radova.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođene su četiri bebe, tri dječaka i jedna djevojčica.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da su uslovi za vožnju povoljni u većem dijelu zemlje, saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu. Ipak, vozače mole da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Sanacioni radovi aktuelni su na putevima: Lukavac-Šićki Brod, Jablanica-Prozor, Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica, Jelah-Doboj, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje