Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 08.02.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 08.02.2024. godine

293
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovali motociklista i putničko motorno vozilo. Saobraćajna nezgoda dogodila se u ulici Oslobođenja.

U drugoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu u naselju Šišići nije bilo povrijeđenih osoba. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva motorna vozila.

Zabilježeno je i šest prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 145 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je dvije intervencije. Prva intervencija bila je jučer u 17:40 sati u Lukavici Gornjoj gdje su vatrogasci našeg grada gasili požar niskog rastinja. Druga intervencija, također se odnosila na požar niskog rastinja ponovo u Lukavici Gornjoj. Poziv za intervenciju vatrogasci našeg grada zabilježili su u 19:30 sati. Požar je prijetio da se proširi i na vikendicu u neposrednoj blizini, međutim, vatrogasci našeg grada na vrijeme su lokalizirali, a potom i u potpunosti ugasili požar.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače obavještavaju da se prema prikupljenim podacima, na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu.

U toku su radovi na magistralnom putu Čevljanovići – Nišići. Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje