Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 08.03.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 08.03.2024. godine

225
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti koje je zabilježeno jučer u Javnoj ustanovi Osnovna škola Šerići. Radilo se o dojavi da je unutar škole postavljena bomba. Adekvatnim djelovanjem policijskih službenika nisu utvrđeni elementi neposredne opasnosti koje upućuju na realizaciju i ispunjenje prijetnje.

Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u naselju Podgajevi. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Dubravama Gornjim. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Evidentirano je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 158 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno  je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

BIHAMK:

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH informacija je iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba.

Iz Bihamka apeluju na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje