Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 09.07.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 09.07.2024. godine

93
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri krivična djela.

Krivična djela teška krađa prijavljena su na Golubinjaku i u Višći Gornjoj gdje je izvršena provala u porodičnu kuću, dok je krivično djelo oštećenje tuđe stvari zabilježeno u Bašigovcima gdje je izvršena provala u putničko motorno vozilo ispred porodične kuće.

Zabilježene su i dvije saobraćajne nezgode.

Dvije osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu u Lukavici Donjoj gdje je vozač putničkog motornog vozila uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio kontrolu nad istim te sletio sa kolovoza.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu u naselju Bašigovci, a u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo i traktor nije bilo povrijeđenih osoba.

Policijski službenici našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su i 21 prijavu građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice u proteklom danu i noći nisu imali intervencija.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 119 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali jedan terenski izlazak.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje