Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 10.05.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 10.05.2024. godine

126
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teške tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1 u Dubravama Donjim, gdje je vozač putničkog motornog vozila uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom te sletio sa kolovoza.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u naselju Strašanj, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila nije bilo povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica u Prvoj ulici.

Policijski službenici našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su i 20 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice u proteklom danu i noći nisu imali intervencija.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 120 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima skreću pažnju na moguće odrone na brojnim dionicama. Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Radovi ssu aktuelni na dionicama: Srbljani-Bosanska Krupa, Tarčin-Konjic, Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje