Početna Vijesti iz zemlje Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 11.01.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 11.01.2024. godine

245
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18, na raskrsinici Kulići. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su tri putnička motorna vozila.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa, provala u porodičnu kuću u naselju Zelenika.

Evidentirano je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 121 zdravstvenu uslugu građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je dvije intervencije.

Prva je zabilježena jučer u 14:20 sati kada su vatrogasci našeg grada gasili požar na pomoćnom objektu u Dubravskoj ulici. Brzom intervencijom živinički vatrogasci spriječili su širenje požara na stambeni objekat u blizini. Požar je lokaliziran, a potom i u potpunosti ugašen bez veće materijalne štete na objektu.

Druga intervencija bila je tehničke prirode, na raskrsinici Kulići, gdje su vatrogasci otklonili štetu nastalu uslijed saobraćajne nezgode te su omogućili nesmetano saobraćanje vozila na ovoj dionici puta.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje