Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 11.04.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 11.04.2024. godine

198
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Četiri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1 u naselju Višća. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teške tjelesne povrede, za dvije osobe su se izjasnili da se radi o lakšim povredama, dok se o stepenu povreda četvrte povrijeđene osobe nisu izjasnili.

Jedna od povrijeđenih osoba je i zadržana na liječenju.

Policijski službenici našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

I pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći intervenisali su po pitanju saobraćajne nezgode koja se dogodila u Višći. Radilo se o tehničkoj intervenciji jer su vatrogasci našeg grada čistili magistralni put M-17.1 nakon saobraćajne nezgode.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 167 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali šest terenskih izlazaka.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se prema prikupljenim podacima na većini puteva u našoj zemlji saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Povodom Ramazanskog Bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje