Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 11.07.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 11.07.2024. godine

88
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-455A u mjesnoj zajednici Bašigovci gdje je vozač putničkog motornog vozila uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio kontrolu nad istim te sletio sa kolovoza.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Šerićima, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila nije bilo povrijeđenih osoba.

Policijski službenici našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice u proteklom danu i noći nisu imali intervencija.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 112 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali jedan terenski izlazak.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava bilo je uredno. Uprava Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacije” Živinice moli korisnike usluga vodosnabdijevanja da zbog visokih temperatura koje su zabilježene u proteklim danima ali i koje se očekuju tokom mjeseca racionalnije koriste vodu kako ne bi došlo do nedostatka vode za piće.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je je 14 beba, osam djevojčica i šest dječaka.

BIHAMK:

Od ranih jutarnjih sati pojačan je promet putničkih vozila i autobusa na putevima prema Srebrenici. Molimo vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja

Povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, danas je zabranjen saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone na putnim pravcima: Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Živinice-Stupari-Kladanj-Luke, Tuzla-Kalesija-Zvornik, Konjević Polje-Bratunac, Bratunac-Srebrenica-Zeleni Jadar i Zeleni Jadar-Milići.

Danas je na snazi i zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Također, ova zabrana je na snazi i na putevima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Luke, Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Jadar.

Izrazito toplo vrijeme nalaže od vozača da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko putujete u najtoplijem dijelu dana, pravite češće pauze i unosite dovoljne količine vode u organizam. Budite odmorni i skoncentrisani, čuvajte vaš život i živote ostalih učesnika u saobraćaju. Molimo i bicikliste, motocikliste, korisnike električnih romobila, kao i pješake da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje