Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 13.03.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 13.03.2024. godine

130
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su četiri saobraćajne nezgode.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila u Prvoj ulici.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu u naselju Ciljuge. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Povrijeđenih osoba nije bilo ni u saobraćajnoj nezgodi na lokalnom putu u naselju Gračanica gdje je vozač putničkog motornog vozila tokom vožnje naišao na oštećen put. Na vozilu je zabilježena manja materijalna šteta.

Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su tri putnička motorna vozila. Zbog uviđaja, saobraćaj je bio obustavljen u periodu od 19:30 sati do 20:50 sati te se odvijao alternativnim putnim pravcima.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo u Dubravama Donjim, a radi se o krivičnom djelu provala u porodičnu kuću.

Evidentirano je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 116 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu tehničku intervenciju. Vatrogasci našeg grada jučer u 20:05 sati čistili su magistralni put nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća po vlažnom i mokrom kolovozu, a i dalje upozoravaju na brojne dionice na kojima su učestali odroni.

Iz Bihamka apeluju na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Radovi se izvode na magistralnim putevima: Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na sjevernom ulazu u Mostar, te na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje