Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 14.06.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 14.06.2023. godine

368
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila u ulici Armije Bosne i Hercegovine.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Dubravama Gornjim gdje je vozač upravljajući putničkim motornim vozilom sletio sa kolovoza.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa, provala u porodičnu kuću u naselju Barice.

Evidentirano je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 142 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno, dok je snabdijevanje vodom na području grada bilo oteženo zbog kvara na cjevovodu u naselju Strašanj.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je šest dječaka.

BIHAMK:

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putu: Šićki Brod-Lukavac.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje