Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 15.03.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 15.03.2024. godine

240
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali putničko i teretno motorno vozilo, a koja se dogodila na raskrsnici Topličke ulice sa magistralnim putem M-18.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Topličkoj ulici. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Evidentirano je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 106 zdravstvenih usluga građanima.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu tehničku intervenciju. Vatrogasci našeg grada jučer su čistili ulicu nakon saobraćajne nezgode.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća po vlažnom i mokrom kolovozu, a i dalje upozoravaju na brojne dionice na kojima su učestali odroni.

Iz Bihamka apeluju na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Radovi se izvode na magistralnim putevima: Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na sjevernom ulazu u Mostar, te na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje