Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 15.11.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 15.11.2023. godine

271
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjesnoj zajednici Dubrave Gornje gdje je nepoznati vozač sa nepoznatim vozilom sletio sa kolovoza te udario u ogradu privatnog vlasništva.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u naselju Đurđevik. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa, koja se dogodila u naselju Suha, gdje je izvršena provala u porodičnu kuću.

Evidentirano je i 15 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 113 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu tehničku intervenciju. Jučer u 22:05 sati gasili su požar na putničkom motornom vozilu u naselju Svojat.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

BIHAMK:

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba upozoravaju i na povećanu opasnost zbog odrona.

S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine u većem dijelu naše zemlje, savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Semizovac – Olovo – Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Konjic-Jablanica saobraća se usporeno, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje