Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 18.09.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 18.09.2023. godine

187
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Šest osoba zatražilo je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-455A u naselju Ciljuge. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička i jedno teretno motorno vozilo.

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u naselju Đurđevik, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Evidentirano je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 192 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali sedam terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je devet beba, šest dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Vozače teretnih vozila napominju da kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na dionicama Semizovac – Olovo – Kladanj i Modriča – Gradačac.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje