Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 19.01.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 19.01.2024. godine

144
0
Podijeli

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 98 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno informacija je iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je pet beba, tri dječaka i dvije djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama.

Apeluju na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Iz Bihamk-a napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnom putu Čevljanovići – Nišići, a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje